- Konu Başlıkları
- Mekanlarınızı Olduğundan Daha Geniş Göstermek İster misiniz?
- Yükseltilmiş Döşeme Nedir?
- Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri Nerelerde Kullanılır?
- Enkapsüle Yükseltilmiş Döşemenin Avantajları Nelerdir?
- Yükseltilmiş Döşeme Nasıl Yapılır?
- Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri Kolayca Temizlenir!
- Yükseltilmiş Döşeme Fiyatlarını mı Merak Ediyorsunuz? Sağlayacağınız Konfora Kıyasla Oldukça Küçük Bir Rakam Ödeyeceksiniz!
Mekanlarınızı Olduğundan Daha Geniş Göstermek İster misiniz?
Sağlamlıkları ve fonksiyonel kullanımları ile tercih edilen yükseltilmiş döşemeler, isim olarak pek bilinmese de aslında pek çok kurumda kullanılıyor. Daha yüksek bir kat elde edilmesi, tesisat saklanması ya da sahne oluşturulması için tercih edilen yükseltilmiş döşeme sistemleri, işin uzmanı kişiler tarafından yapılmadığında istenilen etkiyi yaratamayabiliyor.
Siz de mekanlarınız için enkapsüle yükseltilmiş döşemeye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız yazımızı okuyarak yükseltilmiş döşemenin yapımından fiyatlarına, kullanımından sunduğu avantajlara kadar pek çok konu hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
Yükseltilmiş Döşeme Nedir?
Yükseltilmiş döşeme sistemleri; kum, çakıl, çim ve beton gibi zeminlerin üzerine yüksek bir platform oluşturmak üzere döşenen yapılardır. Yükseltmiş döşemeler, yeteri kadar düz olmayan zeminleri eşitlemek için de kullanılmaktadır. U, T, dikdörtgen ve kare gibi farklı şekillerde hazırlanabilmektedir.
Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri Nerelerde Kullanılır?
Genellikle sahne ve kürsü oluşturmak amacıyla kullanılan yükseltilmiş döşeme sistemleri aynı zamanda dekoratif bir merdiven görünümüyle de mekanlara şıklık katmaktadır. İhtiyacınıza yönelik olarak hazırlanan yükseltilmiş zeminler hemen hemen her boyutta ve şekilde tasarlanmaktadır. Bu yüzden enkapsüle yükseltilmiş döşemeleri çok amaçlı olarak kullanabilmeniz mümkündür. Genellikle;
● Okullarda,
● Konferans salonlarında,
● Müzik stüdyolarında,
● Canlı müzik mekanlarında,
● Tiyatrolarda ve
● Podyumlarda yükseltilmiş döşeme sistemleri kullanılmaktadır.
Enkapsüle Yükseltilmiş Döşemenin Avantajları Nelerdir?
Enkapsüle yükseltilmiş döşeme, dar odalarda ekstra kullanım alanı yaratarak mekanlarınızı olduğundan daha büyük göstermektedir. Başarılı dekorasyon örneklerine bakarsanız yükseltilmiş döşemelerden sıklıkla yararlandıklarını görürsünüz. Eğer yükseltilmiş döşeme sistemlerini sahne oluşturmak için istiyorsanız yeni dekorasyonunuzla eşsiz efektler yaratırsınız. Mekanlarınızda kötü görüntü yaratan kablo ve tesisat gibi unsurları, yükseltilmiş döşemenin altına saklar, dekorasyonda şıklıktan ödün vermezsiniz.
Yükseltilmiş Döşeme Nasıl Yapılır?
Yükseltilmiş döşeme sistemlerinin mutlaka işin uzmanı kişiler tarafından yapılması gerekiyor. Çünkü yükseltilmiş döşeme sistemleri kurulurken basınç dayanımı, yük varsayımı, panelin destek genişliği ve izin verilen sapma gibi unsurların hesaplanması çok önemli. Bu noktada yükseltilmiş döşeme ölçülerini alırken işin ehli birinden destek almanızı önerebiliriz.
Şimdi gelelim yükseltilmiş döşeme nasıl yapılır sorusuna. Enkapsüle yükseltilmiş döşeme sistemlerini kurarken yalnızca bir adımlık yükseltme yapacak dahi olsanız kiriş sistemi kurmanız ve altını doldurmanız gerekir. Ardından yükseltilmiş döşeme ayaklarının aralarında 60 cm olacak şekilde panelleri mekana dağıtmanız, panel ve yükseltilmiş döşeme ayaklarının arasında ses yalıtımını sağlayabilmeniz için plastik conta takmanız gerekir. Devamında su terazisi ile kontrollerinizi yapıp yükseltilmiş döşeme ölçülerine göre kesilen panelleri, aralarında boşluk kalmayacak şekilde yerleştirmeniz gerekir. Elbette şu an anlattığımız, yükseltilmiş döşeme kurulumunun özet bilgisidir. Çok fazla teknik detay içerdiğinden döşemenin, yükseltilmiş döşeme firmaları tarafından yapılması daha doğrudur.
Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri Kolayca Temizlenir!
Muhtemelen yaptırdığınız yükseltilmiş zeminin temizliğinin ve bakımının kolay olmasını istersiniz. Özellikle yükseltilmiş döşeme sistemini, eğitim kurumu ve konferans salonu gibi giriş-çıkışların yoğun olduğu mekanlar için kullanacaksanız kolay temizlenebilen paneller, her zaman öncelikli tercihiniz olacaktır. Ayrıca mekanlarınız için bir bütçe ayırıp yükseltilmiş zemin yaptırıyorsanız hemen eskimesinden ve kolayca aşınmasından da korkmanız normaldir. Merak etmeyin, eğer kaliteli bir yükseltilmiş zemin yaptırdıysanız basit temizleyicilerle kolaylıkla parlak ve uzun ömürlü bir panele sahip olabilirsiniz.
Yükseltilmiş Döşeme Fiyatlarını mı Merak Ediyorsunuz? Sağlayacağınız Konfora Kıyasla Oldukça Küçük Bir Rakam Ödeyeceksiniz!
Yazımızı okurken mekanlarınızı çok daha geniş gösteren ve konforlu bir kullanım sağlayan yükseltilmiş döşeme fiyatlarının çok yüksek olduğunu düşünmüş olabilirsiniz. Endişelenmenize hiç gerek yok. Yükseltmiş zemin yaptırmak için büyük bir bütçe ayırmanız gerekmiyor. Ancak net olarak bir rakam da veremiyoruz.
Çünkü yükseltilmiş döşeme fiyatları; uygulanacak mekana, mekanın büyüklüğüne, ölçülerinize ve talep ettiğiniz sisteme göre değişiyor. Ayrıca yükseltilmiş döşeme firmaları da farklı farklı fiyatlar uygulayabiliyor. Bu noktada sizlere yalnızca ucuz yükseltmiş zeminleri değerlendirmemenizi önerebiliriz. Çünkü şu an daha az harcamak için kalitesiz ve dayanıksız yükseltilmiş zeminler döşetirseniz muhtemelen çok geçmeden aynı işlem için yeni bir bütçe ayırmanız gerekebilir.
[widget-138]