Mekanlarınıza Özel Halı ve Zemin Kaplama Çözümleri
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Cami Halısı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Cami Halılarında Olması Gereken En Önemli Özellik Kalite!

İslam kültüründe son derece kutsal olan camilerin en önemli unsuru olan halılar, özenle seçilmesi ve döşenmesi gereken eşyalardır. Biliyorsunuz camiler, sadece bir ibadet alanı değil, aynı zamanda tüm Müslüman cemaatinin toplanma alanı. Günde beş vakitten bir gün içerisinde cami halılarının üzerine kaç kere basıldığını tahmin edersiniz.

Dolayısıyla cami halısının dayanıklı, hijyenik ve kaliteli olması çok önemlidir. Cami halısı üreticileri, genellikle sağlamlığından dolayı yün cami halısını önermektedir. Şimdi hem cami halısı modellerinin özelliklerini hem cami halısı seçerken nelere dikkat etmek gerektiğini açıklayacağız, bu doğrultuda bir karar vermeniz sizin için daha iyi olacaktır.

Cami Halısı ve Mescit Halısı Seçerken Dikkatli Olun!

“Temizlik imandan gelir.” İslam’ın en önemli gereklerinden biri olan temizlikle ilgili söylenmiş en güzel atasözlerinden biridir. İslam dininin bir emri olarak hem kişilerin hem de namaz kılınacak mekanın temiz olması gerekir. Dolayısıyla bir gün içerisinde pek çok kişinin girip çıktığı camilerin ekstra olarak hijyenik olması zorunludur. Peki, her ziyaretçinin ayağıyla bastığı ve kirlenmeye en çok müsait olan cami halılarını seçerken nelere dikkat etmek, cami halısı modellerinden hangisini seçmek, daha doğru olur?

Konfor: Biliyorsunuz Müslümanlar, günde 5 kez cami ziyaret eder. Bu da cami halısıyla günde 5 kez temas edildiği anlamına gelir. Dolayısıyla ellerimizi ve yüzümüzü değdirdiğimiz, ayaklarımızla bastığımız cami halılarının yumuşak dokulu olması çok önemlidir. Özellikle secdedeyken diz kapaklarının acımaması için yumuşak cami halısı modelleri, öncelikli tercih olmalıdır.

Dayanıklılık: Camiler, her gün pek çok kişiyi ağırlar. Hem namaz kılmak hem de İslam kültürünü tanımak isteyen pek çok kişi, camileri ziyaret eder. Dolayısıyla cami halılarının üzerine bir gün içerisinde çok fazla kez basılır. Cami halısı modellerinin konforunu yitirmemesi, aşınmaması ve yıpranmaması için sağlam olması çok önemlidir. Bu konuyla ilgili olarak giriş kısmında cami halısı üreticilerinin ekstra dayanıklı olmasından dolayı yün cami halısını önerdiğini söylemiştik.

Temizlik: Temizlik, cami halısı ve mescit halısı için en önemli kriterdir. Aynı şekilde ibadet etmek üzere camilere giden kişilerin de önceliği her zaman temizliktir. Cami halısı modellerinin kolay temizlenebilir olması için dokusunun yumuşak olması önemlidir. Pütürlü dokular, kir ve bakterilerin halının derinlerine inmesine neden olacağından mümkün olan en sade doku tercih edilmelidir.

Güvenlik: Bir cami halısının ne gibi bir güvenliği olabilir demeyin. Cami halısı modelleri tamamıyla zemini kaplayan bir tür olduğu için olası bir yangın durumunda birden alev alabilmekte ve istenmeyen durumlara yol açabilmektedir. Dolayısıyla cami halılarının yanmaz özelliğinin bulunması, seçimlerinizi etkileyecek bir diğer faktördür.

Cami Halısı Üretiminde Hangi Malzemeler Kullanılır?

Cami halısı üreticileri, polipropilen, polyester, akrilik ve yün kullanarak cami halısı imal etmektedir. Elbette seçtiğiniz malzemeye göre cami halısı modellerinin sizlere sunacağı özellikler farklı olacaktır. Akrilik cami halıları, güneş ışığına karşı maksimum düzeyde dayanıklılığı ve uzun ömürlülüğüyle öne çıkarken yün cami halıları kolay temizlenebilir ve yumuşak olması yönüyle tercih edilmektedir. 

Polipropilen cami halıları, diğer cami halısı modellerine göre çok daha düşük maliyetlidir. Bu yüzden daha az kişinin ziyaret ettiği, ucuz cami halısı arayan köy ve kasaba camilerinin tercihidir. Polyester cami halılarında ise desenler daha belirgindir. Dolayısıyla turistlerin yoğun bir şekilde ziyaret ettiği, İslami figürlerin öne çıkarıldığı camilerde daha canlı renkleri olabilen polyester cami halıları tercih edilmektedir.

Cami Halısı Fiyatları – Ucuz Cami Halısı Olur mu?

Yukarıda cami halısı üreticilerinin kullandığı malzemelere değindik. Elbette en pahalı cami halıları, yünden yapılanlar. Ancak pahalı olmasının pek çok sebebi var. En kolay temizlenebilen, leke tutmayan ve soğuğu geçirmeyenler, yün cami halısı modelleri. Bu yüzden cami halısı için ayrılan bütçe artırılabiliyorsa yün cami halısı almak, daha doğru bir seçenektir. Bunun dışında bir önerimiz de 2. el cami halısı arayanlar için olacak. 2. el cami halısı, caminizin yeterli bir maddi kaynağı yoksa iyi bir fikir gibi gelebilir. Ancak bu halının temizlenmesi, yıpranmışsa tadilatının yapılması, sizi daha çok masrafa sokabilir. Bu yüzden 2. el cami halısı almak yerine polipropilenden ya da polyesterden üretilen ucuz cami halısı modellerini araştırabilirsiniz.

Gelelim cami halısı fiyatlarına. Cami halısı fiyatları; caminizin zemininin büyüklüğüne, konumuna, seçtiğiniz malzemeye ve desene göre değişiyor. Mescit halısı fiyatları, daha küçük bir alana döşendikleri için çok daha uygun oluyor. Ancak cami halısı fiyatlarıyla ilgili net bir bilgi alabilmek için ihtiyaçlarınızı belirleyip bizlere ulaşmanız daha iyi olacaktır.

[widget-138]

Yorum Yap

İletişime Geç
İletişime Geç +90 (532) 636 28 23